Cubusan sisäilman desinfiointilaite

 • Yksi CUBUSAN (19 x 19 x 19 cm) pitää 120 m3 tilan desinfioituna
 • Sterex-plasmatekniikka poistaa jopa 99,99 % kaikista viruksista, bakteereista ja sieni-itiöista sisäilmasta ja pinnoilta – mukaan lukien SARS-Cov-2-viruksen ja sen mutaatiot
 • Suunniteltu ja valmistettu Itävallassa
 • Testattu ja sertifioitu Euroopan suurimmassa teknisen alan tutkimuslaitoksessa Saksassa Fraunhofer-Instituutissa.
 • Plug and play -tuote on erittain hiljainen 32 dB, kuluttaa alle 25 W energiaa, on hajuton ja laitteen ainoat huolletavat osat ovat 25000 tunnin välein tarkastettavat plasmayksikkö ja tuuletin
 • Kölnissa sijaitseva Aerosol Research Association suosittelee ilmanpuhdistuslaitteiden asentamista kaikkialle, missä ihmiset ovat sisätiloissa pitkään

Laite on tehokkaampi kuin FFP2-kasvomaskit

Aikuinen hengittää keskimäärin 12-18 kertaa minuutissa. Jokainen uloshengitys levittää aerosoleja, jotka voivat sisältää myös bakteereita ja viruksia. Taudinaiheuttajista riippuen nämä voivat pysyä ilmassa useita tunteja. Tartuntariski kasvaa, kun sisätiloissa on useita ihmisiä. CUBUSAN sisäilman desinfiointilaite minimoi tämän riskin.

Laite perustuu Sterex-tekniikkaan ja käyttää kylmäplasman tuottamia hydroksyyliradikaaleja tuhoamaan huoneilman bakteerit, sieni-itiöt ja virukset mukaan lukien koronavirukset, mm. SARS-Cov-2. Yksi CUBUSAN desinfioi 120 m³ tilan eli 48 m² normaalilla 2,5 m huonekorkeudella. Laite on tehokkaampi kuin FFP2-kasvomaskit, jotka ovat tehokkaita vain lyhyen ajan.

CUBUSAN tuhoaa 99,99% bakteereista, homeitiöistä ja viruksista.

Tavanomaisissa desinfiointiratkaisuissa taudinaiheuttajien tulee ensin siirtyä desinfioivaan laitteeseen ja ne tuhoutuvat vasta siellä. Tämä levittää taudinaiheuttajia.

CUBUSANISSA ilman ei ensin tarvitse siirtyä laitteeseen levittäen taudinaiheuttajia. Siinä huoneilma kyllästetään ioneilla, jotka yhdistyessään ilmassa olevien vesimolekyylien kanssa muodostavat hydroksyyliradikaaleja. Hydroksyyliradikaalit tuhoavat välittömästi ja pysyvästi huoneilmassa olevat taudinaiheuttajat. Laite voidaan pitää jatkuvasti toiminnassa ja sen ollessa päällä tilassa voidaan samanaikaisesti turvallisesti oleskella.

CUBUSAN tuhoaa 99,99% bakteereista, homeitiöistä ja viruksista. Laite sopii kaikkialle, jossa ihmiset ovat sisätiloissa. Huoneen tavanomainen tuuletus ei vaikuta desinfiointitehoon.

CUBUSAN sisäilman desinfiointilaitteen teho ja turvallisuus on testattu Euroopan suurimmassa teknisen alan tutkimuslaitoksessa Saksassa Fraunhofer-Instituutissa.

Tyylikäs musta kuutio toimii myös sisustuselementtinä.

Käyttökohteet

 • Avokonttorit
 • Hoito- ja vastaanottotilat
 • Koulut
 • Kuntosalit
 • Neuvottelutilat
 • Päiväkodit
 • Sairaalat
 • Toimistot
 • Valvomot

Usein kysytyt kysymykset

Mihin CUBUSAN tulisi sijoittaa huoneessa?
Ilman desinfiointiyksikkö voidaan asettaa esimerkiksi pöydälle, kattoon tai seinälle. Laite suositellaan sijoitettavaksi puhdistettavan tilan/huoneen keskelle – edellyttäen, että tarvittava turvaväli (1 m) CUBUSAN:sta voidaan taata.
Kuinka kauas CUBUSAN tuottamat hydroksyyli-radikaalit leviävät ja kuinka kauan kestää, ennen kuin hydroksyyli-radikaalit ovat jakautuneet tasaisesti huoneessa?
Ilman plasman virtauksen ja diffuusion vuoksi hydroksyyli-radikaalit jakautuvat tasaisesti noin 15 minuutissa – edellyttäen, että CUBUSAN on huoneessa, jonka tilavuus on enintään 120 m³ (48m2, 2,5 m huonekorkeudella). Laite tulisi kuitenkin aktivoida aina tuntia ennen, kun huoneeseen tulee useampia ihmisiä.
Voidaanko CUBUSAN:a käyttää myös tiloissa, joissa on korkeat katot, kuten esimerkiksi juhlatiloissa?
Kyllä, mutta korkeakattoisissa tiloissa huoneen kuutiotilavuus on ratkaiseva laskiessa tarvittavaa ilmanpuhdistimien määrää – tarvittava laitteiden määrä saadaan jakamalla huoneen tilavuus laitteen maksimikapasiteetilla. Suurissa tiloissa, joissa on korkeat katot ja ilmanvaihtojärjestelmät, tilanne on arvioitava tapauskohtaisesti. Tällaisissa tapauksissa suosittelen olemaan yhteydessä myyntihenkilöihimme.
Ovatko hydroksyyli-radikaalit vaarallisia ihmisille tai eläville organismeille?
Eivät ole. Hydroksyyli-radikaaleilla ei ole vaikutusta ihmisiin, eläimiin tai kasveihin. Altistuminen on siten vaaratonta. Kylmää atmosfääriplasmaa, jota myös CUBUSAN tuottaa, on käytetty esimerkiksi lääketieteellisessä haavan hoidossa jo useiden vuosien ajan.
Korvaaako CUBUSAN olemassa olevat hygieniaohjelmat?
Ei, CUBUSAN:ia tulisi pitää lisänä olemassa oleviin hygieniaohjelmiin. Kaikkien voimassa olevien hygieniaa koskevien ohjeiden ja suositusten noudattamista tulisi jatkaa. Tähän sisältyy aivastushygienia, säännöllinen käsienpesu, etäisyyksien pitäminen, ilmanvaihto jne.
Toimiiko CUBUSAN myös SARS-CoV-2-virusta ja/tai sen muunnoksia vastaan?
Kyllä, hydroksyyli-radikaalit neutraloivat virukset muunnoksesta riippumatta.
Mikä ovat ihanteelliset ympäristöolosuhteet CUBUSAN sisäilman desinfiointilaitteen käyttöön?
99,9 % prosentin tehokkuus voidaan saavuttaa vain, kun huoneen lämpötila on 18-24 astetta ja ilman suhteellinen kosteus on 30-60 prosenttia. Hydroksyyli-radikaalien muodostumiseen tarvitaan minimissään 10 prosentin kosteus. Käyttäessä CUBUSAN CP-120 laitetta, huoneen tilavuus ei saa ylittää 120 m³.
Kuinka CUBUSAN vaikuttaa allergioista kärsiviin, kuten esimerkiksi pölyallergiasta kärsiviin?
Sterex-plasmateknologiansa ansiosta CUBUSAN on tehokas viruksia, bakteereita, homeita ja siitepölyä vastaan, mikä tekee siitä erittäin hyödyllisen laitteen elämänlaadun parantamiseksi, myös allergioista kärsiville.
Vaatiiko CUBUSAN säännöllistä huoltoa?
Ei, mutta 25 000 käyttötunnin jälkeen laite on tarkistettava, koska plasman lähde saattaa olla saastunut ja se on puhdistettava ammattimaisesti. Päivittäisellä 24 tunnin jatkuvalla käytöllä tämä vastaa hieman alle 3 vuoden käyttöaikaa tai normaalien toimistotuntien käyttöaikana noin 7 vuoden käyttöä. Jos laitetta käytetään eri tavalla kuin ohjeissa on määrätty, esimerkiksi voimakkaasti likaantuneissa tiloissa, hyönteistartunnoissa, liian kosteissa tiloissa tai erittäin suurella pölykuormituksella, laitetta on tarkkailtava jatkuvasti plasman suorituskyvyn varalta.
Materiaali Pinnoitettu valurauta
Suojattavan tilan koko max. 120 m³
Melutaso 32 dB (A)
Koko 190 x 190 x 190 mm
Paino 8,5 kg
Kulutus max. 25.2 W
Jännite 230 V, 50 Hz
Väri Musta