CUBUSAN sisäilman desinfiointilaite

CUBUSAN mahdollistaa jatkuvan sisailman ja pintojen desinfioinnin tuhoten myos koronaviruksen.

  • Yksi CUBUSAN (19 x 19 x 19 cm) pitää 120 m3 tilan desinfioituna
  • Sterex-plasmatekniikka poistaa jopa 99,99 % kaikista viruksista, bakteereista ja sieni-itiöista sisäilmasta ja pinnoilta – mukaan lukien SARS-Cov-2-viruksen ja sen mutaatiot
  • Suunniteltu ja valmistettu Itävallassa
  • Testattu ja sertifioitu Teknisen hygienian ja sovelletun mikrobiologian huippuyksikossa Saksan Malsfieldissa
  • Plug and play -tuote on erittain hiljainen 32 dB, kuluttaa alle 25 W energiaa, on hajuton ja laitteen ainoat huolletavat osat ovat 25000 tunnin välein tarkastettavat plasmayksikkö ja tuuletin
  • Kölnissa sijaitseva Aerosol Research Association suosittelee ilmanpuhdistuslaitteiden asentamista kaikkialle, missä ihmiset ovat sisätiloissa pitkään

Aikuinen hengittää keskimäärin 12-18 kertaa minuutissa. Jokainen uloshengitys levittää aerosoleja, jotka voivat sisältää myös viruksia. Taudinaiheuttajista riippuen nämä aerosolit voivat pysyä ilmassa useita tunteja. Tartuntariski kasvaa, kun sisätiloissa on useita ihmisia. CUBUSAN ilman ja pintojen desinfiointilaite minimoi tämän riskin. Laite perustuu Sterex-tekniikkaan ja käyttää kylmaplasmaa tuhoamaan jopa 99,99% bakteereista, sieni-itiöista ja viruksista - SARS-Cov-2 mukaan lukien. Yksi CUBUSAN desinfioi 120 m3 tilan eli 48 m2 normaalilla 2,5 m huonekorkeudella. Hydroksyyliradikaalien muodostus vaatii kosteutta. Riittävä määrä hydroksyyliradikaaleja muodostuu, kun suhteellinen ilmankosteus on vähintään 10%. Paras teho saavutetaan kun lämpötila on välillä 18 – 24 °C ja suhteellinen ilmankosteus välillä 30 – 60 %.

Tehokkuus ylittää FFP2 -maskit

Kehitysprosessin aikana Wintersteiger kääntyi myös Malsfeldin tunnetun teknisen hygienian ja sovelletun mikrobiologian huippuyksikön puoleen. Keskuksen johtaja tohtori Ulrich F. Schmelz johti tutkimuksia akkreditoidussa "Umwelthygiene Marburg" -laboratoriossa. Laboratorio on akkreditoitu DIN EN ISO/IEC 17025 -standardin mukaisesti mikrobiologisiin tutkimuksiin sekä lääkkeiden ja lääkinnällisten laitteiden tutkimukseen (DAkkS Berlin). CUBUSAN eliminoi erittäin nopeasti aerogeeniset bakteerit. Hydroksyyliradikaalien mikrobisidinen teho on jopa 100 kertaa suurempi kuin FFP2 -maskien suodatinkyky.

CUBUSAN käyttää "ilmakehän pesuainetta"

Perinteiset ilmankiertojärjestelmät imevät huoneilmaa ja suodattavat ja/tai säteilyttävät sitä UV-C-valolla järjestelmästä riippuen. CUBUSAN poistaa bakteerit suoraan, missä niitä esiintyy, jatkuvasti ja tasaisesti koko tilassa. Elektrofysikaalinen tekniikka perustuu hydroksyyliradikaalien (OH) toimintaan. Luonnossa näitä molekyylejä tuottaa luonnossa vesihöyry yhdessä auringonvalon kanssa. Esimerkiksi ukkosmyrskyn jälkeen, kun ensimmäiset auringonvalonsäteet pääsevät pilvien läpi on ilma huomattavasti raikkaampaa ja puhtaampaa. Tämän vuoksi hydroksyyliradikaaleja kutsutaan joskus myös "ilmakehän pesuaineeksi".

CUBUSANIN plasmageneraattori tuottaa ilman ja kylmäplasman seoksen, josta muodostuu erittäin reaktiivisia hydroksyyliradikaaleja. Laitteen tuuletin sekä luonnollinen leviäminen jakavat hydroksyyliradikaalit tasaisesti koko huoneeseen puhdistaen 99,99% ilman viruksista, bakteereista ja sieni-itiöistä. Tavanomainen tuuletus ei vaikuta desinfiointitehoon.

Täydellinen ratkaisu sisätiloihin

Laite sopii kaikkialle, missä ihmiset ovat sisätiloissa. Tätä suositellaan myös Kölnin Aerosol Research Associationin kannanotossa (https://www.info.gaef.de/positionspapier). "Kultaisissa säännöissä tartunnan estämiseksi" suositellaan ilmanpuhdistusta kaikkialle, missä ihmiset ovat pidempään sisätiloissa.

Käyttökohteet

Avokonttorit, Hoito- ja vastaanottotilat, Koulut, Kuntosalit, Päiväkodit, Sairaalat, Toimistot, Valvomot

Valmistajan englanninkieliset kotisivut löytyvät täältä https://www.cubusan.com/en/

Usein kysytyt kysymykset englanniksi löytyy täältä https://www.cubusan.com/en/faqs/