Itsepuhdistuva suodatin

Itsepuhdistuva suodatin eli automaattisuodatin toimii vastahuuhtelulla tai mekaanisella puhdistuksella. Suodattimia on saatavana pinta- ja syväsuodattavina sekä vesille että matala- ja korkeaviskoottisille nesteille.

Vastahuuhteluun perustuvissa itsepuhdistuvissa suodattimissa suodattimeen tulevan nesteen epäpuhtaudet kerääntyvät suodatintyypistä riippuen elementin sisä- tai ulkopinnalle. Epäpuhtaudet poistetaan tehokkaalla vastahuuhtelulla.

Mekaaniseen puhdistukseen perustuvat itsepuhdistuvat suodattimet puhdistetaan nimensä mukaisesti suodatinelementtiä kaapivalla männällä tai kaavareilla.

Itsepuhdistuvien suodattimien puhdistusta ohjaa ajastukseen ja paine-eroon perustuva automatiikka. Automatiikka on liitettävissä asiakkaan ohjausjärjestelmiin. Suodattimet on saatavana myös ATEX-luokiteltuihin tiloihin.

Itsepuhdistuvissa suodattimissa elementin puhdistus ei katkaise suodatusta, vaan suodatus toimii koko puhdistuksen ajan.

Itsepuhdistuvia suodattimia käytetään tyypillisesti kun manuaalisen suodatuksen käyttökustannukset nousevat liian korkeiksi tai jos suodatuskohde sijaitsee miehittämättömässä tai vaikeakulkuisessa paikassa.