Korisuodattimet ja tuplakorisuodattimet

Korisuodatin on helppokäyttöinen ja toimintavarma suodatin sekä nesteille että kaasuille. Korisuodatuksen suurimpia etuja ovat suodattimen vankka rakenne ja suodatinkorin helppo puhdistettavuus ilman työkaluja. Soveltuu hyvin suodatukseen, jossa vaaditaan korkeaa lian pidätyskykyä ja matalaa suodatuksen aiheuttamaa paine-eroa.

Korisuodatuksen käyttöetuja on yksinkertainen ja toimintavarma suodatustekniikka. Laajalla tuotevalikoimalla vastataan moniin suodatustarpeisiin. Korisuodatusta käytetään usein pumppujen suojakseen, öljyn suodatukseen, maalien esisuodatukseen ja yleisesti karkeana esisuodattimena. Korisuodattimen kori on vaihdettavissa, jonka ansiosta suodatusasteen vaihtaminen on tarvittaessa erittäin helppoa.

Suodattimen runko on valettua rautaa, terästä tai haponkestävää terästä. Suodatin voidaan varustaa lämmitysvaipalla sekä paine-eromittauksella, jolloin kori puhdistetaan paine-eron saavuttaessa suodattimen yli asetetun raja-arvon. Kiintoaine kasaantuu koriin, joten itse suodattimen runko on aina vapaa epäpuhtauksista.

Tuplakorisuodattimessa on tavalliseen korisuodattimeen nähden kaksi suodatinkoria. Virtaus voidaan tuplakorisuodattimessa kääntää toiseen suodatinkoriin ensimmäisen suodatinkorin huoltotoimenpiteiden tai muun vastaavan tilanteen vuoksi. Siten tuplakorisuodatus soveltuu keskeytymättömään suodatukseen. Yhden korin korisuodattimella suodatus pitäisi keskeyttää esimerkiksi suodatinkorin puhdistuksen ajaksi.

Tuotetiedot

Materiaalit valurauta, valuteräs, AISI 316
Paineluokat PN10 – PN64
Yhteet DN25 – DN900
Suodatusasteet 5 µm ylöspäin
Tilavuusvirroille 1 – 15000 m³/h