Pussisuodattimet

Pussisuodatuksessa epäpuhtaudet jäävät suodatinmateriaaliin tai suodattimen sisäpuolelle. Ne eivät missään tapauksessa putoa suodatinsäiliön puhtaalle puolelle (vrt. patruunasuodatus). Suodatinpussi on käsitelty niin, ettei siitä irtoa kuitua, eikä se murene. Se voidaan hävittää polttamalla.

Filterit suodatinpusseissa on patentoitu muovinen kaulus ja vahvat hitsatut saumat. Muovikauluksellinen suodatinpussi tiivistyy täydellisesti suodatinsäiliöön ilman ylimääräisiä jousirakennelmia. Muovikaulus varmistaa että suodatinpussi pysyy paikallaan ja estää ohivirtauksen. Suodatinpussissa on kestävät, pussinvaihtoa helpottavat, muoviset kahvat. Hitsatut saumat varmistavat tarkan suodatustuloksen ja kestävät mekaanista rasitusta paremmin kuin ommelsauma.

Filterit Suodatinpussit voidaan jaotella syväsuodattaviin, pintasuodattaviin sekä öljyä imeyttäviin suodatinpusseihin. Syväsuodattavien pussien yleisin materiaali on polypropyleeni. Tarjolla on myös esim. polyesteristä valmistettuja syväsuodattavia suodatinpusseja esim. korkean lämpötilan kohteisiin. Pintasuodattavat pussit ovat yleensä valmistettu nylonista. Materiaalinsa vuoksi pintasuodattavilla pusseilla on korkea lämmönkestävyys. Lisäksi niitä pystytään tarvittaessa pesemään ja käyttämään useampaan kertaan.

Suodatinpussit soveltuvat pussin materiaalista riippuen vedelle, juomille, hapoille, emäksille, maaleille, liimoille ja öljyille.