Suodatinelementit

FILTERIT toimittaa suodatinelementtejä erilaisiin suodattimiin ja sihteihin sekä asiakkaan omiin mittoihin perustuvia räätälöityjä elementtejä.

Suodatinelementit voidaan varustaa vahvikkeilla ja kiinnikkeillä.

Suodatinelementit voidaan valmistaa kiilalankaelementteinä, perforoituina elementteinä tai verkkoelementteinä.

Kiilalankaelementtejä käytetään yleensä applikaatioissa, joissa vaaditaan kestävyyttä ja hyvää suodatuskykyä. Kiilalankaelementit ovat tukevia, ja ne voivat olla hyvin suuria. Suuria kiilalankaelementtejä ovat esimerkiksi rumpusuodattimien rummut tai kaarisihtien elementit.

Perforoidut elementit ovat usein tukielementteinä tai esisuodattimina. Perforoitut elementit ovat tukevia, ja reikäkoko voi olla hyvin suuri.

Verkkoelementtien reikäkoko voi olla pieni. Verkkoelementit tarvitsevat usein erillisen tukikerroksen, ja niitä käytetään usein perforoitujen elementtien kanssa varsinaisena suodatuskerroksena. Verkkoelementillä on helppo vaihtaa suodatusaste, sillä verkkoelementti voidaan asentaa suoraan joko kiilalankaelementin, perforoidun elementin tai muun tukirakennelman sisään

Kartioelementtejä käytetään tyypillisesti puristimissa ja lingoissa. Kartioelementti voi olla valmistettu kiilalankaelementtinä, perforoituna elementtinä tai tukirakennelman varaan asennettuna verkkoelementtinä.