UV-desinfiointi­laitteet jätevedelle

UV-desinfiointi on vaivaton tapa desinfioida jätevettä. Käsittelemällä jätevedenpuhdistamoiden ja prosessiteollisuuden jätevesiä UV-valolla saavutetaan tehokasta ulosteperäisten mikrobien vähenemää jätevesissä. Tämä jäteveden hygieenisen laadun parannus heijastuu purkuvesistöissä. UV-desinfiointi perustuu UV-säteilyn kykyyn vaurioittaa mikro-organismien (bakteerit, virukset ja alkueläimet) DNA:ta sekä estää niiden lisääntyminen. UV-desinfiointilaitteet tuhoavat jopa 99,99% vaarallisista mikrobeista.

UV-desinfiointilaitteet ovat jätevesikanaviin sijoitettavia avoimia järjestelmiä. Pienemmillä virtauksilla voidaan vaihtoehtoisesti käyttää suljettuja reaktorijärjestelmiä.

Avoimet laitteet ovat modulaarirakenteisia ja ne voidaan räätälöidä kohteen mukaan. UV-desinfiointilaitteet käsittelevät tilavuusvirtauksia välillä 10 – 20 000 m3/h. Kanavan koko, tilavuusvirtaus sekä jäteveden kiintoainemäärät ja orgaanisten epäpuhtauksien pitoisuudet määrittelevät laitteen koon ja muodon. Virtaus voidaan ohjata suoraviivaisesti laitteen läpi tai virtauksen ohjaimilla kiertämään pitkittäin lamppujen suuntaisesti. Näin varmistetaan desinfiointiin riittävä UV-säteily. Paras desinfiointitulos saavutetaan näkyvistä kiintoaineista puhdistetulle jätevedelle.

UV-laitteet voidaan sijoittaa pystysuoraan tai max 35° kulmaan. Laitteiden runkomateriaalina on polypropyleeni tai sähkökiillotettu haponkestävä teräs. Kvartsiputkien puhtaus jatkuvassa käytössä on varmistettu automaattisilla pyyhkijöillä. UV-valon tehoa valvotaan UV-sensorin avulla.

UV-desinfiointilaitteet voidaan huoltaa hygieenisesti vesieristetyn huoltokotelon kautta ilman kontaktia jäteveteen. Huolto voidaan suorittaa ilman työkaluja.

Tuotetiedot

Materiaalit AISI 316, PP
Paineluokat Paineeton – PN16
Tilavuusvirroille 1 – 20000 m³/h
Sertifiointi CE-merkitty