UV-desinfiointilaitteet puhtaalle vedelle

UV-desinfiointia käytetään veden hygieenisen laadun turvaamiseksi. Erityisen tärkeää on huolehtia juomaveden puhtaudesta ja varmistua ettei se sisällä taudinaiheuttajamikrobeja. UV-desinfiointi perustuu UV-säteilyn kykyyn vaurioittaa näiden mikro-organismien (bakteerit, virukset ja alkueläimet) DNA:ta sekä estää niiden lisääntyminen.

Toimitamme talousveden desinfiointiin suunniteltuja UV-desinfiointilaitteita kaikkiin tarpeisiin. Pienimmät laitteet soveltuvat yksityiskäyttöön esim. omakotitaloihin ja suurimmat pystyvät käsittelemään satoja ja jopa tuhansia kuutioita tunnissa talousvettä vesilaitoksilla tai teollisuudessa.

Tehokkain talousveden UV-desinfiointi saavutetaan UV-lamppujen käyttämällä aallonpituudella 254 nm. UV-desinfiointilaitteet tuhoaa vähintään 99,99% vaarallisista mikrobeista. Laitteet täyttävät tiukimmat DVGW-, ÖVGW- ja SVGW-sertifiointivaatimukset.

Laitteet mitoitetaan maksimivirtaaman mukaan. Mitoituksessa on oleellista ottaa huomioon veden laadun vaihtelu. Ainoa luotettava mitoitustapa talousvesille on käyttää biodosimetrisesti testattua laitetta. Biodosimetrisen testin avulla UV-laiteelle määritetään laitteelle maksimivirtaama ja minimisäteilytys. Vain näin voidaan varmistua turvallisesta desinfiointituloksesta.

UV-desinfiointilaitteet soveltuvat myös puhtaille prosessivesille ja esim. jäähdytysvesille. Tällaisissa kohteissa UV-valolla pystytään ehkäisemään bakteerikasvuston syntyminen putkistoon tai säiliöön.

Mikäli vedessä on epäpuhtauksia, jotka likaavat UV-lamppuja suojaavia kvartsiputkia, on laitteistoihin mahdollista sisällyttää automaattinen kvartsiputkien puhdistuslaitteisto.

UV-desinfiointilaitteet käyttävät matalapainelamppuja. Matalapaine UV-lamppujen energiankulutus on alhainen. Ne eivät alhaisen käyttölämpötilansa johdosta, toisin kuin keskipainelamput, polta epäpuhtauksia kvartsiputkien pintaan.

UV-desinfiointilaitteet voidaan asentaa vaakasuoraan tai pystysuoraan. Lamput voidaan vaihtaa kummasta päästä laitetta tahansa. Nämä mahdollisuudet vähentävät tilantarvetta ja putkistojen muutostarvetta.

Tuotetiedot

Materiaalit AISI 316L
Käyttöpaine max 16 bar
Yhteet DN25 – DN300
Tilavuusvirroille max 1500 m³/h
Sertifiointi ÖVGW, DVGW, SVGW, CE-merkitty