Neutralointi / Alkalointisuodattimet

Suomessa kaivovedet ovat usein happamia, eli vedessä on alhainen pH luku. Hapan vesi syövyttää metalliputkia, liittimiä ja vesiteknisiä laitteita. Alhainen pH-luku aiheuttaa esim. kupariputkiin pistesyöpymiä. Kuparin liukeneminen veteen näkyy vihertävänä värjäytymänä mm. lavuaareissa ja WC-pöntöissä.

FILTERPH suodattimet neutraloi vapaan hiilihapon ja näinollen korottaa veden pH-lukua ja kovuutta, eikä vesi ole tämän jälkeen enää syövyttävää.

Suodatin on täytetty luonnon kivestä tehdyllä kalkkikivirouheella. Mitään kemikaaleja ei tarvita pH-luvun korottamiseen. Suodattimella on myös hyvä mekaaninen suodatuskyky. Suodatin on varustettu aikaohjatulla automaattisella vastavirtahuuhtelulla. Vastavirtahuuhtelu huuhtelee kertyneet epäpuhtaudet viemäriin ja samalla pitää neutralointimassan kuohkeana ja estää paakkuuntumisen.

pH-arvon nosto on hallittua ja säädettävissä tarvittaessa ohitusventtiilin avulla. Suodatusmassaa kuluu noin 30-70 gr/m³ riippuen veden aggressiivisuudesta ja sitä tulee lisätä suodattimeen 1-2 krt/vuosi.

Tuotetiedot

Materiaalit Lasikuituvahvisteinen polyetyleeni
Käyttöpaine max 7 bar
Käyttölämpötila 2 – 48 °C
Tilavuusvirroille 0,7 – 15 m³/h @ 1 bar painehäviö