Kirkkaampi pesutulos: huuhteluveden käsittely käänteisosmoosilaitteella

Kirkkaampi pesutulos: huuhteluveden käsittely käänteisosmoosilaitteella

Autopesuloissa huuhtelu on pesun viimeisimpiä ja lopputuloksen kannalta merkittävimpiä vaiheita, sillä huuhtelu jättää viimeisen pinnan pestyyn autoon. Vaikka autopesuloissa käytettäisiin kaupungin vesijohtoverkostosta otettua puhdasta juomakelpoista vettä, kuivuessaan vesi jättää auton pintaan harmaita kuivumisjälkiä. Tämä johtuu suoloista ja mineraaleista, joita esiintyy yleisesti vesijohtovesissä. Perinteisesti täysin kirkkaan pinnan saaminen on vaatinut asiakkaalta auton kuivaamista käsin pesulinjan jälkeen. Tämä vaihe voidaan kuitenkin välttää käsittelemällä huuhteluvesi käänteisosmoosilaitteella. Käänteisosmoosilaitteella saadaan poistettua pesuveden suolat ja mineraalit, jolloin huudeltuun autoon ei jää mitään kuivumisjälkiä, eikä käsin kuivaamiselle ole enää tarvetta.

Veden laadulla onkin suuri merkitys auton pesussa. Toimitimme WashXL Riihimäen pesulinjastoon käänteisosmoosilaitteen. Katso videolta Wash Riihimäki Oy:n toimitusjohtaja Harri Karhunsalon kokemukset käänteisosmoosilaitteen vaikutuksista pesun laatuun ja asiakaskokemukseen.

Ota yhteyttä

Jari Mäkinen

Tuotepäällikkö

040 484 0740

jari.makinen@filterit.fi

Lue myös

CUBUSAN sertifioitu sisäilman desinfiointilaite auttaa suojautumaan eri taudinaiheuttajilta

CUBUSAN sertifioitu sisäilman desinfiointilaite auttaa suojautumaan eri taudinaiheuttajilta

Influenssakausi on taas täällä ja samaan aikaan myös koronavirus leviää aktiivisesti. Riittävän hygienian ja turvavälien lisäksi taudinaiheuttajien leviämistä voidaan ehkäistä myös muilla keinoin, kuten sisäilmaa desinfioimalla.

Aikuinen hengittää keskimäärin 12–18 kertaa minuutissa. Jokainen uloshengitys levittää aerosoleja, jotka voivat sisältää myös bakteereita ja viruksia. Taudinaiheuttajista riippuen, nämä voivat pysyä ilmassa useita tunteja. Tartuntariski kasvaa, kun sisätiloissa on useita ihmisiä. CUBUSAN sisäilman desinfiointilaite minimoi tämän riskin ja ehkäisee taudinaiheuttajien leviämistä sisätiloissa.

Talousveden neutraloinnin eri menetelmät

Talousveden neutraloinnin eri menetelmät

Meille kaikille koulun kemian tunneilta tuttu pH-luku kuvaa veden tai ylipäänsä nesteen happamuutta eli vetyionien määrää. pH<7 tarkoittaa hapanta, pH 7 neutraalia ja pH>7 emäksistä nestettä. Talousveden tapauksessa tavoiteltu pH-arvo on 7,0 – 8,5. Suomalainen pohjavesi on yleensä hieman hapanta, jonka vuoksi pH:n korotus on usein välttämätön osa vedenkäsittelyä. Happamat vedet syövyttävät putkistomateriaaleja, mikä voi johtaa metallien, kuten lyijyn ja kuparin, liukenemiseen veteen. Tämä voi vaikuttaa veden laatuun ja terveyteen sekä esim. kylpyhuonekalusteiden puhtauteen.