Pussisuodattimet

Pussisuodatuksessa epäpuhtaudet jäävät suodatinmateriaaliin tai suodattimen sisäpuolelle. Ne eivät missään tapauksessa putoa suodatinsäiliön puhtaalle puolelle (vrt. patruunasuodatus). Suodatinpussi on käsitelty niin, ettei siitä irtoa kuitua, eikä se murene. Se voidaan hävittää polttamalla.

Filterit suodatinpusseissa on muovinen kaulus ja vahvat hitsatut saumat. Muovikauluksellinen suodatinpussi tiivistyy täydellisesti suodatinsäiliöön ilman ylimääräisiä jousirakennelmia. Muovikaulus varmistaa että suodatinpussi pysyy paikallaan ja estää ohivirtauksen. Suodatinpussissa on kestävät, pussinvaihtoa helpottavat, muoviset kahvat. Hitsatut saumat varmistavat tarkan suodatustuloksen ja kestävät mekaanista rasitusta paremmin kuin ommelsauma.

Filterit Suodatinpussit soveltuvat pussin materiaalista riippuen vedelle, juomille, hapoille, emäksille, maaleille, liimoille ja öljyille.

Syväsuodattavat suodatinpussit

Syväsuodattavat suodatinpussit ovat mikrokuiduista valmistettuja pusseja, ns. huopapusseja, joissa kiintoaine suodattuu suodatinmateriaalin sisälle. Tämä lisää suodattimen suodatuspinta-alaa merkittävästi verrattuna pintasuodattaviin suodattimiin. Syväsuodattava suodatinpussi soveltuu myös pehmeiden partikkeleiden suodatukseen sillä partikkeli ei pääse mukautumaan suodatinpinnan mukaisesti. Filterit syväsuodattavien suodatinpussien valikoima kattaa hitsatut saumat omaavista huopapusseista saumattomien monikerrospussien kautta absoluuttisen suodatusasteen omaaviin koviin suodatinpatruunamaisiin pusseihin.

Tuotetiedot

Materiaalit PP, PE, Nomex
Suodatusasteet 1 μm ylöspäin
Koot 1, 2, 3, 4, räätälöidyt koot

Pintasuodattavat suodatinpussit

Pintasuodattavissa suodatinpusseissa kiintoaine jää suodatinmateriaalin sisäpinnalle. Siksi pintasuodattavia suodatinpusseja voi myös pestä ja käyttää uudelleen. Pintasuodattavia materiaaleja Filterit suodatinpusseissa ovat nylon monofilament, polypropyleeni monofilament sekä polyesteri multifilament.

Tuotetiedot

Materiaalit   PP, PE, Nylon
Suodatusasteet   1 μm ylöspäin
Koot   1, 2, 3, 4, räätälöidyt koot

Öljynimeytyspussit

Filterit öljynimeytyspusseihin on suodatinmateriaaliin lisätty öljyä imevä kerros. Pusseja käyttämällä öljy voidaan kätevästi erottaa muista nesteistä sekä samalla suodattaa muut epäpuhtaudet.

Tuotetiedot

Materiaalit PP
Suodatusasteet 1 μm ylöspäin
Koot 1, 2

Pussisuodatinsäiliöt

Filterit pussisuodatinsäiliöt ovat valmistettu polypropyleenista, hiiliteräksestä tai haponkestävästä teräksestä ja ovat saatavana myös sähkökiillotettuna. Sähkökiillotus tasoittaa säiliön pinnan ja tekee siitä likaa hylkivän sekä helposti puhdistettavan. Säiliöiden avaamismekanismit ovat helppokäyttöisiä ja turvallisia. Tukikori on aina ruostumatonta tai haponkestävää terästä riippuen rungon materiaalista.

Muovikauluksiset suodatinpussit tiivistyvät säiliöön täydellisesti. Asetettaessa muovikaluksellinen suodatinpussi suodatinsäilöön kuluu ”klik” ja suodatinpussi on tiivistynyt suodatinsäiliöön. Muovikauluksellinen suodatinpussi on mahdoton asettaa suodatinsäiliöön siten, ettei suodatinpussi tiivisty. Tiivistymiseen ei tarvita jousia tai muita hankalia kiinnittimiä. Säiliössä voidaan myös käyttää teräsrenkaallisia suodatinpusseja.

Filterit pussisuodatinsäiliöitä on olemassa myös usealle pussille. Tämä mahdollistaa suurempien tilavuusvirtojen suodattamisen.

Filterit pussisuodatinsäiliöihin on saatavissa magneetti, joka vangitsee metalliset epäpuhtaudet. Magneetti on valmistettu siten, että sen puhdistus käy nopeasti ja vaivattomasti

Tuotetiedot

Materiaalit teräs, AISI 304, AISI 316
Paineluokat PN6- PN40
Yhteet DN25 – DN900
Tilavuusvirroille 1 – 4000 m3/h