Sivuvirtasuodattimet

Sivuvirtasuodatus on tarkoitettu kiinteiden epäpuhtauksien suodattamiseen vedestä tai muista nesteistä. Laajat suodatusasteet ja lämpötila-alueet yhdistettynä kattavaan suodatinpussi- ja suodatinpatruunavalikoimaan mahdollistavat laitteiston monipuoliset käyttökohteet. Sivuvirtasuodattimet ovat yhdistettävissä kaukovalvontaan.

Tyypillisimpiä käyttökohteita ovat lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmät, teollisuuden prosessivedet (kemia, elintarvike, kaivos, metalli jne.) sekä pesu- ja tiivistevedet.

Pussisuodatin sivuvirtasuodatuksessa

Pussisuodatin koostuu pussisuodatinsäiliöstä sekä siihen asennettavasta suodatinpussista itsetiivistyvällä Polyloc® kauluksella. Pussisuodatinsäiliön lukitusmekanismi on joko silmukkamutterein tai pika-avauspannalla valinnan mukaan. Suodatuspusseja on laaja valikoima käyttökohteen mukaan (mm. nylon, polypropyleeni, polyesteri) ja ne ovat aina pussisuodatinsäiliöön itsetiivistyviä ja saumattomia Polyloc® suodatinpusseja.

Pussisuodattimen käyttöedut sivuvirtasuodatuksessa ovat ennen kaikkea edulliset käyttökustannukset, sekä laajan suodatusalueen saavutettavuus vain suodatuspussia vaihtamalla. Lisäksi pussisuodatinsäiliön lisävarusteet ovat helppokäyttöisiä ja suodatinpussin vaihtotyö käy kätevästi vahvarakenteisen muovikauluksen ja kahvojen ansiosta. Lisävarusteet ovat myös helppokäyttöisiä, esimerkiksi magneetin puhdistus tapahtuu poistamalla se ulkokuorestaan, jolloin rautasakka irtoaa ulkokuoren pinnalta. Pussisuodattimeen on saatavana monipuoliset lisävarusteet (mm. magneetit rautasakan poistoon erillisellä ulkokuorella, syrjäytyskuulat, teräslankakorit).

Tuotetiedot

Materiaalit   AISI 316
Suodatusasteet   1 – 500 μm
Yhteet   DN25 – DN80
Tilavuusvirta   1 – 40m3/ h

Patruunasuodatin sivuvirtasuodatuksessa

Patruunasuodatin koostuu patruunasuodatinsäiliöstä, sekä siihen kiinnitettävästä suodatinpatruunasta. Patruunasuodatussäiliössä on tukevat ilmausyhteet sekä tulo- että lähtöpuolella. Suodatinpatruunoita on laaja valikoima käyttökohteen mukaan (mm. puuvilla, akryylikuitu-fenolihartsi, polypropyleeni).

Patruunasuodattimen käyttöedut sivuvirtasuodatuksessa on sen syväsuodattavuus, joten se suodattaa sekä kovia että pehmeitä partikkeleita tehokkaasti. Suodatinpatruuna ei puristu kokoon ja pitää sisällään jo vangitsemansa partikkelit paine-eron kasvusta huolimatta. Suodatinpatruunan useat eri valmistusmateriaalit takaavat aina oikean soveltuvuuden käyttökohteeseen.

Tuotetiedot

Materiaalit   AISI 304, AISI 316
Suodatusasteet   1 – 125 μm
Yhteet   DN25 – DN80
Tilavuusvirta   1 – 40m3/ h